Amikor készültök az esküvőtökre ezer meg ezer dologra kell koncentrálnotok. A helyszín, a zenekar, a meghívók, a legszebb menyasszonyi ruha, az öltöny, a vacsora, a vendégek stb. Tele vagytok feszültséggel: idegesek vagytok, mert a legjobbat szeretnétek, azt, hogy minden tökéletes legyen. Higgyétek el ez normális, minden pár ezt akarja.

Én, mint szertartásvezető ugyan nem vagyok veletek végig, de a legfontosabb időpontban igen. Mindenki tudja, hogy elhangzik az igen, mégis rettentően idegesek vagytok. Idő kell, amíg ez az izgalom elmúlik. EZT NYÚJTOM ÉN számotokra.

Éppen ezért fontos, hogy a szertartásra „MEGÉRKEZZETEK”. Van erre egy indián mondás is:

„Az indiánt hosszú vándorútja során egy autó felvette és percek alatt elrepítette úti céljához. Az indián ekkor leült az árok szélére, hosszan üldögélt, s a kérdésre – Mit csinálsz? Mire vársz? – ekképp sóhajtotta el magát: – Várom, hogy utolérjen a lelkem!”

Az esküvő napján a legfontosabb, hogy ti „LEGYETEK JELEN”. A korábbi gondokat, feszültséget elengedjétek és csak a MOST állapotára koncentráljatok. Ehhez a szertatás adja meg a lehetőséget. Abban 30-40 percben időt kaptok arra, hogy EGYÜTT legyetek, mert ez az idő csak rólatok szól. Nem a vendégekről, nem az örömszülőkről, nem a koszorúslányokról, hanem CSAK és kizárólag RÓLATOK!

A BEVONULÓ ZENE csak a kezdet, ami legyen romantikus hangulatú, vagy éppen bolondos dallamú, vicces, vagány – ÉREZZÉTEK jól magatokat benne. Higgyétek el a java még csak ezt követően jön!

  • Amikor rálépsz az ösvényre, ami a párodhoz vezet,
  • amikor először pillantod meg a feleséged a menyasszonyi ruhában, amit azért választott, hogy neked tetsszen,
  • amikor ott előttem megfogjátok egymás kezét,
  • amikor egymásra mosolyogtok… megszűnik minden.

Ott kezdődik a szertartás, ami majdnem olyan jó, mint az ELSŐ RANDI. Izgalmas, váratlan és mindent felülmúló. A TI TÖRTÉNETETEK itt kezdődik el igazán. És hogy mi kell egy jó történethez?!

KELL EGY CSIPET A MÚLTBÓL: színes emlékek, érzések, küzdelmek – harcok és kudarcok, vidám és humoros percek, gondolatok, képek. Ezt elevenítem fel és adom át nektek szavakban, mint a „TÖRTÉNETEK BORÍTÓJÁT”. Hogy az milyen lesz, azt ti mesélitek el, én pedig megkomponálom. Az már biztos, hogy NEVETÉSBEN, de ÖRÖMKÖNNYEKBEN, MEGHATÓ PILLANATOKBAN is lesz részünk. Talán még egy kis meglepetést is belerejtek a szertartásba számotokra. És abban is biztosak lehettek, hogy a szertartás után sokkal jobban fogjátok ismerni egymást és sokkal erősebb lesz a kötelék.

Így épül fel, alakul, formálódik a közös történetek borítója. A lapokat már ti fogjátok teleírni az esküvőt követően.

Hanol Éva Hajnalka
a Párkák – „Az élet fonala” szertartásvezetés szertartásvezetője