Wastl Hajnalka az Individuell Esküvő és Szalagavató Ruhaszalon tulajdonosa 2020. év elején kért fel arra, hogy legyek részese az általa és Guth Berta Tímea esküvőszervező által megálmodott interaktív Holt Duna Esküvőkiállításnak, mint szertartásvezető.

Ez volt életem első esküvőkiállítása, de mégsem emiatt őrzök róla szép emlékeket. Hanem a résztvevők, a különböző szolgáltatók és az általam ott tartott szertartás miatt.

 


Hajni szeretett volna valami újat és közvetlen élményt nyújtani a helyszínre kilátogatóknak éppen ezért felajánlottam, hogy amennyiben kerít számomra egy párt, én a helyszínen szívesen megerősítem a fogadalmukat.

Sokáig vártunk az igazira, de még épp az utolsó pillanatban rátaláltunk Alexára és Bálintra, akik egy nagyon különleges pár. Amikor megismertem őket az újonnan épült kisházukban fogadtak, az otthonukban, ami csak úgy zengett az élettől. Két kis gyerkőcük nagy érdeklődéssel fogadott, és bár szüleikhez érkeztem, ők nem igazán akartak tágítani mellőlünk. Rettentően kíváncsiak voltak. 😊 Elmesélték, hogy sajnos az az „igazi nagy nap” nem úgy sült el számukra, ahogy ők szerették volna, vagy ahogy azt mindenki megálmodja. Éppen ezért vállalták el a feladatot: lettek a kiállítás „Menyasszony” és „Vőlegénye”, majd „Férj” és „Felesége”.

Huhh! Ez már nemcsak egy átlagos munka! Itt igazán bizonyítani gondoltam, és arra törekedtem a szövegírása során, hogy ezt a napot – 2020. április 23-át – a lehető legszebbé, legvarázslatosabbá tegyem a számukra. Valahogy úgy érzem, minden szolgáltató – a sminkes, a fodrász, a szalon, a fotósok, a vőfély, mind-mind szerették volna ugyanezt elérni.

Az egyeztetés során, mint minden párral átbeszéltük a saját történetüket, ami nagyon megérintett. Alexa és Bálint nem egy hétköznapi pár. Első találkozásuk ugyan nem volt szerelem első látásra, később mégis barátok lettek, házastársak, most pedig két aprócska gyermek – Nimród és Kende – szülei. Ám mint minden párkapcsolatnak, nekik is akadtak nehézségeik. De mégis kitartottak egymás mellett, támogatva és megvédve a másikat. Váci Mihály – Még nem elég című versének részlete szerint:

„Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell!
És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!
Mit ér a hűvös ész?! Több kell: – az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés, de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj, szeress, szenvedj, remélj!”

Alexa és Bálint megtalálta azt a társat, melyről sokan csak álmodnak. Egymásba vetett hit, egymás mellett való kitartás, támogatás végig jellemezte az ő kapcsolatukat.

Nagyon szerettem volna valamivel meglepni őket a szertartás keretein belül, ezért arra gondoltam valami vicceset, különlegeset építek be szimbolikus ceremóniaként. Az ötletet a Holt Duna és a helyszínül szolgáló Donautica Hotel & Restaurant adta.

Kaland az élet! – vallom én, ezért a kiállítás napján reggel a helyszínre érkezés előtt még útba ejtettem a tolnai Amazonas Díszállat Kereskedést és vettem két halacskát és egy gömbakváriumot. A halceremóniát meglepetésnek szántam. Lenyűgöző volt, hogy a közös élet szimbólumai is élőlények voltak.

A történet kereksége érdekében a halakat is elneveztük a gyerekek után, az egyik Kende a másik pedig Nimród lett, amit a szertartás után Alexa és Bálint hazavihettek.

Fantasztikus nap volt. Mintha tényleg egy kisebb lagzin lettünk volna. És bár az időjárás nem kedvezett a kiállításnak, aki itt megfordult vendégek egy komplett esküvővel térhetett haza. A szolgáltatók kitettek magukért. Valamennyi szolgáltatást meg lehetett tekinteni, a szolgáltatókkal egyeztetni, érdeklődni elkötelezettségek nélkül, a menyasszonyi ruhákat fel lehetett próbálni, a nyújtottak lehetőséget a nap fotósai a dekorosok által összeállított díszlet előtt, a sminkeseknél pedig kézről-kézre jártak a menyasszony jelöltek, leendő örömanyák. És mind e közben tánc-, esküvői divatbemutató és életmód tanácsadás is elhangzott.

Az eseményen megjelent szolgáltatók:

  • Soponyai Tibor Vőfély🤵👰‍♂️
  • Müller Zsófia Életmód tanácsadó Move4You💪
  • Hanol Éva Szertartásvezető 🤵👰‍♂️
  • Both József Vagamary Mindenmentes Cukrászda Paks🍰🎂
  • Csonka-Fazekas Friderika Kozmetikus Beauty Box Tolna💆‍♀️
  • Klem Nina Műkörömépítő Beauty Box Tolna💅
  • Hutvágner Diána Dekoros
  • Hora Dániel Videós és Miskolczi Milán Fotós A Nagy Napotok megörökítői🎥📸
  • Holdkő Ékszerüzlet Szekszárd💍
  • Erdélyi Gabriella Vintage Spirit House fotóhelyszín és Dekor👰‍♀️🤵
  • CHARM Férfidivat Szekszárd 👔🤵
  • Sörös Rita Nyomdász📜
  • Antusbácsi ajándékboltja Lufidekor és Tüzijáték 🎈✨🎇🎆
  • Sándor Zsolt Táncoktató S&S Hygiene és Táncospárja🕺💃
  • Domokos András zenész🎤🎧🎹
  • Individuelle Menyasszonyi ruhaszalon Wastl Hajnalka👰👰‍♀️👰‍♂️
  • Kovács Gábor és csapata Sárkányhajó
  • Guth-Berta Tímea Fodrász és Esküvőszervező

Antus Mária amatőr fotósnak köszönöm a parton és a stégen készült képeket. Jó móka volt „modellt” állni/ülni ebben a festői tájban.

Hanol Éva Hajnalka 
a Párkák – „Az élet fonala” szertartásvezetés szertartásvezetője