Edit és Zoli szertartása örök élmény marad számomra. Különleges volt minden perc velük a felkészüléstől az utolsó, hajnalig tartó pillanatig.
„Találtam egy szerelmet magamnak… pedig sosem tudtam, hogy te vagy az a valaki, aki rám vár, mert csak gyerekek voltunk.…” – így szól Ed Sheeran Perfect című dalának részlete, mely Edit és Zoli évtizedeken átívelő történetét jellemzi. 

Nem mindennapi történet az övék, hiszen 46 évvel ezelőtt, amikor az általános iskola padjaiban ültek, és Zoltán gyermeki udvarlásként meghúzta Edit (Zoli állítása szerint a legszebb lány) haját, még nem gondolták, hogy ez a nap is eljön számukra. Az a nap, amikor a barátaik és családtagjaik előtt, kézen fogva egymásnak tesznek fogadalmat.”
Editet mint kolléganőt kerestem meg, tudva a közelgő esküvőjükről – mit szólnának hozzá a párjával, ha a szeptemberben indult szertartásvezető-képzésen ők lennének a vizsgaanyagom. A tanár kérése az volt, hogy amennyiben lehetséges, igazi példát dolgozzunk ki az alatt a pár hét alatt, míg tart a tanfolyam, majd ezt adjuk elő a vizsgán. Nem volt kérdés, rögtön hozzájuk fordultam segítségért. Őszinte leszek, már az esküvő meghívottjaként felmerült bennem a gondolat, hogy már bizony én meglepném őket a szertartással.
Az esküvőjük a „bulit” megelőzően egy hónappal korábban volt, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az ő nagy estélyük könnyed, laza öltözékben és hangulatban teljen a szeretteik között. Edit felkért, hogy – ha elvállalom – segítsek neki a díszítésben, dekorálásban és az esküvői előkészületekben, amit én szívesen el is vállaltam. A szervezésben és a „titkos összeesküvésben” lánya, Csenge és közös barátaink segítettek nekem, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, és a meglepetés kitörő sikert arasson.
A buli helyszínéül a paksi Prelátust választotta a pár, ahova az est folyamán mindenki Edit és Zoli előtt érkezett meg, hogy a meglepetés teljes legyen. Lassan eljött az este 6 óra, amikor a pár belépett az ajtón… a vendégek tapsoltak… én pedig ott álltam a nemzeti színű szalaggal a vállamon, hogy elkezdhessük a szertartást. Mondanom sem kell, volt meglepetés! A tanúk, akikkel szintén előre megbeszéltünk mindent, készséggel álltak rendelkezésre. Soha nem felejtem el Edit ragyogó szemeit, Zoli izgalmát és az egymás felé irányuló szeretetüket. 

„Kedves Évi!
Nem is olyan régen mint menyasszony és vőlegény felkértünk Téged, hogy szervezd meg életünk nagy napján az ünnepi ceremóniát. Immáron feleségként és férjként köszönjük Neked a tökéletes esküvőt. Sokkal többet tettél, mint amit vártunk. Segítettél kiválasztani az esküvő alapvető motívumait, meghatároztad a forgatókönyvét, ízlésesen feldíszítetted a rendezvénytermet, jó tanácsokat adtál az ételek, italok beszerzésével kapcsolatban. És a ceremónia! Köszönjük a megható, jól felépített beszédet, melyet át- meg átszőtt életünk története. Feleségem és én köszönjük Neked a törődést, a szép gondolatokat, melyekkel utat mutattál nekünk házasságunk hajnalán.
Üdv, E&Z
2020.10.25.”